ZorgApp instructievideo's

7

Bij Avics vinden we het belangrijk dat zorgtechnologie eenvoudig in gebruik is. Alleen dan voegt het waarde toe binnen een organisatie. Daarom zijn al onze oplossingen vanuit één simpele en gebruiksvriendelijke app aan te sturen. Wil je snel weten hoe je efficiënt met onze ZorgApp kunt werken? We laten het je zien.

De Avics ZorgApp

De alles-in-één ZorgApp is de online werkomgeving van het zorgpersoneel. Deze app is gekoppeld aan Connect&Care. Dat betekent dat alle zorgmeldingen van zowel zorgbehoevenden als van collega’s binnenkomen op de smartphone van de zorgmedewerkers. Zorgmeldingen hebben de vorm van een simpele tekstmelding, een video of locatievermelding. Contact met collega’s is mogelijk via een spraakoproep, tekstbericht of assistentieoproep.

Daarnaast kunnen zorgmedewerkers via de ZorgApp:

  • Aan- en afmelden voor diensten
  • Meldingen van bewoners of cliënten afhandelen
  • Actuele situaties opvragen
  • Geanonimiseerde alarmfragmenten bekijken
  • Een kamer in de wacht zetten bij geplande zorg of bezoek
  • Alarmen op afstand uitschakelen
  • Communiceren met collega’s
  • Berichtgeving van brandmeldingen

We willen de ZorgApp toegankelijk en eenvoudig houden. Daarom leggen we per onderwerp uit hoe je de ZorgApp kan gebruiken. Bekijk hieronder de instructievideo’s.

8

Spreekluisterverbinding

Met zowel onze HC- en SOS lijn is het mogelijk gebruik te maken van een spreekluisterverbinding. Dit maakt zorg op afstand mogelijk, vermindert de werkdruk en zorgt voor directe communicatie tussen cliënt/bewoner en zorgverlener. Als je gebruik wil maken van meerdere spreekluisterverbindingen (denk bijvoorbeeld aan een 2-kamerappartement) is dit uiteraard ook mogelijk.

Dit hangt samen met welke zorgtechnologie er wordt gebruikt. Met onze HelpCom (HC) en slimme optische sensor (SOS) is het altijd mogelijk om een spreekluisterverbinding te maken. 

Het maakt zorg op afstand mogelijk. Doordat er een spreekluisterverbinding kan worden gemaakt, is het voor de medewerker mogelijk op afstand te kunnen inschatten of zorg noodzakelijk is. Dit vermindert de werkdruk van de medewerker, werkt efficiënter, zorgt voor rust in de nacht en verhoogt de privacy van de cliënt/bewoner door minder ongewenste en onnodige bezoeken.

Functie aanwezigheid

In onze eigen ontwikkelde ZorgApp (CC Messenger) heb je altijd de mogelijkheid om de ‘aanwezigheid’ te bekijken. Op deze manier krijgt de zorgverlener inzicht in wie er op dat moment aanwezig is. Dit helpt bij het toewijzen van taken, snelle communicatie en het coördineren van zorg.

Ja, dit is mogelijk.

Nee, alleen de ingelogde toestellen in de ZorgApp zijn zichtbaar in de aanwezigheid.

Alarmfragment

Met onze SOS-lijn is het mogelijk een alarmfragment te ontvangen. In dit volledig anonieme fragment van 9 seconden krijgt de zorgverlener een visueel beeld, wat helpt om een situatie goed in te schatten en passende acties te ondernemen. Dit alarmfragment kan worden getoond als een ‘vastgesteld risico’ zich bij de cliënt/bewoner heeft voorgedaan (denk bijvoorbeeld aan het uit bed komen of de (bad)kamer betreden/verlaten). Het voorkomt onnodige fysieke controle (denk aan het lopen van nachtrondes) en vermindert de werkdruk.

Het maakt het voor de medewerker mogelijk op afstand te kunnen inschatten of zorg op de kamer noodzakelijk is. Dit vermindert de werkdruk van de medewerker, werkt efficiënter, zorgt voor meer rust in de nacht en verhoogt de privacy van de cliënt/bewoner door minder ongewenste en onnodige bezoeken.

Nee, alleen bij passieve alarmen zoals een uit-bed-alarm.

Historie

In onze eigen ontwikkelde ZorgApp (CC Messenger) heb je altijd de mogelijkheid om de ‘historie’ te bekijken. Op deze manier krijgt de zorgverlener inzicht in het zorgverloop en een goed beeld van eerdere gebeurtenissen. De historie helpt de zorgverlener om trends en patronen te herkennen.

Het geaccepteerde alarm is tot één uur terug te zien in de historie.

In de historie is het voor de medewerker mogelijk om de details van een geaccepteerd alarm te bekijken. Ook geeft het een beeld hoe vaak er in een bepaalde periode gealarmeerd wordt.

Pauzestand

Met zowel onze HC- en SOS-lijn is het mogelijk gebruik te maken van de pauzestand. De pauzestand is belangrijk om onnodige alarmen te voorkomen en de efficiëntie te verhogen. Het voorkomt ‘alarmmoeheid’ waardoor de zorgverlener alleen alarmen ontvangt die relevant zijn. Wanneer de pauzestand is ingeschakeld, kan de zorgverlener zich concentreren op de daadwerkelijke zorgverlening zonder daarbij afgeleid te worden.

Ja, de maximale pauzetijd is te verkorten of te verlengen naar wens en behoefte van jullie organisatie.

Ja, de slimme optische sensor (SOS) kleurt blauw als deze in pauze is gezet. Ook is dit zichtbaar in de ZorgApp.

Actuele situatie

Met onze SOS-lijn is het mogelijk een actuele situatie op te vragen. In de vorm van een snapshot krijgt de zorgverlener een éénmalig visueel (niet anoniem) beeld wat helpt om een situatie goed in te schatten en passende acties te ondernemen. De actuele situatie kan worden getoond als zich een ‘vastgesteld risico’ bij de cliënt/bewoner heeft voorgedaan (denk bijvoorbeeld aan het uit bed komen of de (bad)kamer betreden/verlaten). Door een realtime inzicht kan de zorgverlener onmiddellijk zien wat er op dat moment speelt, zoals een valincident, medicatiebehoefte of onrust bij een cliënt/bewoner.

Ja, de actuele situatie toont een live screenshot van de actuele situatie op een kamer dat éénmalig is in te zien.

Het maakt het voor de zorgmedewerker mogelijk om nog beter op afstand te kunnen inschatten of zorg op de kamer noodzakelijk is. Dit vermindert de werkdruk van de zorgmedewerker, werkt efficiënter en verhoogt de privacy van de cliënt/bewoner door minder ongewenste en onnodige bezoeken.

Voordelen voor zorgpersoneel

Lagere werkdruk

De technologie van Avics beperkt valse alarmen tot een minimum. Doordat de techniek de controlefunctie vervult, hoeven medewerkers alleen in actie te komen als er echt zorg nodig is. Logischerwijs zorgt dit voor een lagere werkdruk.

Snel de juiste zorg leveren

Communiceer op afstand met een bewoner via een spreekluisterverbinding of bekijk (geanonimiseerde) beelden als er sprake is van afwijkend gedrag. Medewerkers kunnen hierdoor snel passende zorg verlenen.

Meer werkplezier

Zorgmedewerkers kunnen vertrouwen op de techniek. Daardoor ontstaat rust en meer tijd voor het verlenen van zorg. Dat vergroot het werkplezier van medewerkers en verbetert de kwaliteit van de zorg.

Avics kan o.a. koppelen met:

Veelgestelde vragen over onze ZorgApp

Ons systeem maakt gebruik van versleutelde verbindingen en voldoet aan alle relevante privacywetgeving zoals de AVG. Alleen geautoriseerde gebruikers hebben toegang tot gegevens.

Ja, het volume van alarmmeldingen kan in de instellingen van het toestel worden aangepast.

Nee, beelden of fragmenten worden niet permanent opgeslagen en zijn alleen beschikbaar voor tijdelijk gebruik zoals het bekijken van de actuele situatie of alarm fragmenten.

Als een alarm niet wordt geaccepteerd, kan het systeem dit escaleren naar een andere collega of afdeling, afhankelijk van de instellingen. Na 30 minuten wordt het alarm geaccepteerd door het systeem, zodat een nieuw alarm gemaakt kan worden.

Als je vergeet om uit te loggen blijft het toestel zichtbaar in de aanwezigheidslijst. Ook zal het alarmgeluid wat te horen is wanneer er alarm gemaakt wordt, te horen blijven.

Op het moment dat er helemaal niemand is ingelogd, komen de alarmen nergens binnen. Daarom krijg je een waarschuwing als je een laatste gebruiker in een team bent en uit wil loggen.

Het opgenomen alarmfragment is maximaal 9 seconden.

Nee, de actuele situatie kan éénmalig worden opgevraagd nadat er een passief alarm zoals een uit-bed-alarm is afgegaan.

Dit hangt samen met welke zorgtechnologie er wordt gebruikt. Met onze slimme optische sensor (SOS) is het altijd mogelijk om een alarmfragment te krijgen. Uitzondering is het akoestisch alarm, waarbij een audiofragment wordt meegestuurd.

Nee, een alarmfragment is altijd een opgenomen fragment van maximaal 9 seconden vanaf het moment dat het vooraf vastgestelde risico zich heeft voorgedaan (zoals een cliënt/bewoner die uit bed stapt).

Nee, de actuele situatie is een betaalde extra functionaliteit.

Actieve alarmen zoals een halszender-alarm blijven altijd binnenkomen. Alleen passieve alarmen zoals een uit-bed-alarm komen tijdelijk niet meer binnen.

Het voorkomt onnodige alarmen, bijvoorbeeld als de zorgmedewerker zelf al op de kamer is om zorg te verlenen. Het vermindert de werkdruk van de medewerker en verhoogt de privacy van de cliënt/bewoner en medewerker.

Schermafbeelding 2024 05 30 112544

Vragen over onze ZorgApp? Stel ze gerust aan onze zorgcoaches

Neem contact op